Tutorial și instrucțiuni instalare Microsoft Windows 10

Tutorial și instrucțiuni instalare Microsoft Windows 10

Daca nu aveti Windows 10 instalat pe calculator, trebuie sa urmati pasii de mai jos pentru a-l instala:

 

Atentie!

Pentru a putea face un stick USB (sau un DVD) bootabil trebuie sa aveti acces la un calculator care are un Windows instalat deja. Abia dupa ce ati creat stick-ul / DVD-ul bootabil puteti sa incepeti instalarea Windows-ului pe un calculator nou.

 

1. Intrati pe site-ul Microsoft si descarcati Windows 10: https://www.microsoft.com/ro-ro/software-download/windows10

2. Pregatiti un stick USB de cel putin 8GB, fara date pe el (acesta va fi formatat in procesul de copiere) sau un DVD gol, in cazul in care aveti un DVD-Writer.

3. Descarcati utilitarul Microsoft.

4. Dupa descarcarea completa a aplicatiei de asistenta a instalarii Windows 10 de pe site-ul Microsoft, aceasta trebuie deschisa. Cititi cu atentie termenii de licentiere Microsoft, apoi apasati pe Accept.

5. Alegeti crearea mediului de instalare (Create installation media), apoi apasati pe Urmatorul (Next).

6. Selectati varianta dorita (Arhitecture): 32 biti sau 64 biti pentru sistemul de operare Windows 10 si, apoi, apasati pe Urmatorul (Next).

7. Selectati optiunea USB flash drive (USB flash drive) pentru a scrie fiserele necesare pe stick-ul USB sau ISO file pentru a crea o imagine ISO a sistemului de operare Windows 10, care va trebui scrisa ulterior pe DVD si, apoi, apasati pe Urmatorul (Next).

8. Alegeti stick-ul USB pe care se vor scrie fisierele (in cazul in care sunt mai multe) si, apoi, apasati pe Urmatorul (Next).

9. Va incepe procesul de descarcare a fisierelor, urmat de scrierea acestora pe stick-ul USB, care poate dura 15 – 30 de minute.

 

10. Introduceti Stick-ul / DVD-ul bootabil in calculator.

11. Restartati calculatorul.

12. Intrati in bios-ul calculatorului, apasand repetat tasta Del / Esc / F2 / F10 / F9 (poate sa difere in functie de PC-ul dvs.). Unele computere va spun ce buton sa apasati pentru a intra in BIOS la pornirea computerului.

13. Gasiti meniul de optiuni de pornire al BIOS-ului.
Meniul de optiuni de pornire al BIOS-ului poate varia in functie de locatie sau de numele din ilustratie, dar in cele din urma il puteti gasi daca cautati.

14. Selectati unitatea de disc optica / stick-ul USB ca primul dispozitiv de pornire al computerului.

Desi aceasta metoda poate varia intre computere, meniul de optiuni de pornire este, de obicei, un meniu cu numele dispozitivelor mobile, din care ar trebui sa setati unitatea CD, DVD sau stick USB ca prim dispozitiv de pornire. De asemenea, poate fi o lista de dispozitive unde puteti seta ordinea de pornire a acestora.

15.  Salvati modificarile din setari.

16. Opriti computerul. Apoi porniti-l inca o data. Cand computerul porneste, puteti alege optiunea sa bootezi de pe disc sau stick. Dupa ce alegeti optiunea potrivita, instalarea Windows va incepe.

Daca nu vi se cere sa alegeti modul de pornire, este posibil sa fi gresit un pas. Incercati din nou pasii precedenti si asigurati-va ca ati selectat unitatea corecta din meniul de pornire BIOS.

17. Alegeti detaliile de instalare: limba, timpul si moneda locala, precum si layout-ul tastaturii.

Apoi, in urmatorul ecran,  apasati pe Instaleaza acum (Install now).

Cand vedeti pe ecran Activeaza Windows-ul (Activate Windows), introduceti cheia de activare primita pe email si, apoi, apasati pe Urmatorul (Next).

Dacă nu aveți acces la internet în timpul instalării, cheia, fiind una digitală, ar putea să nu se conecteze imediat la serverele Microsoft pentru activare.În cazul acesta, continuați procesul de instalare fără a introduce cheia de activare.  Puteți adăuga cheia ulterior, după finalizarea instalării.

Daca nu aveti o cheie de activare, o puteți achiziționa de aici 

 

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.